Játrový svítek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Játra zaječí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 69 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 50.3 mg
  • Vláknina 235.4 mg
  • Vitamín A 235.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme se solí, máslem, strouhanou houskou, králičími (nebo zaječími) játry, pepřem, nasekanou petrželkou a sněhem z bílků.

  • 2

    Směs zahustíme strouhanou houskou, aby bylo těsto vláčné.

  • 3

    Pečeme v troubě.

Komentáře k receptu