Gratinovaný květák s brokolicí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1991 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 85.1 mg
- Draslík 1277.7 mg
- Vláknina 17380.9 mg
- Vitamín A 17380.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 183.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat. Zvlášť uvaříme očištěnou brokolici, vyjmeme a necháme okapat. 
- 
                                2Ze 100g másla, hladké mouky a vývaru uvaříme bešamel, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. 
- 
                                3Květák a brokolici rozebereme na růžičky a vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Přelijeme bešamelem a posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou. 
- 
                                4Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        