Severský dušený losos se šalotkou a citronovou trávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Losos - filety
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Galgan
  • 1 ks Citronová tráva
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 813 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 60.8 mg
  • Draslík 1567.6 mg
  • Vláknina 2491 mg
  • Vitamín A 2491 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso před zpracováním necháme 30-40 minut ztuhnout v mrazáku, poté z něj odstraníme kůži a nakrájíme na cca 2-3cm velké kostičky. Všechny případné kůstky vyjmeme.

  • 2

    Ve větším hrnci přivedeme k varu vývar, přidáme nadrobno pokrájenu šalotku, nasekaný česnek, najemno nakrájený galgán, nasekanou citronovou trávu, chilli vločky, rybí omáčku a cukr. Znovu přivedeme k varu, důkladně promícháme a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.

  • 3

    Vložíme maso, zahřejeme k bodu varu a odstavíme. Necháme cca 10-15 minut odstát, poté rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu