Grilovaný aromatický pstruh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Pstruh
  • 5 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Limetka kafrová
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Pažitka česneková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 101.5 mg
  • Draslík 1401.5 mg
  • Vláknina 498.5 mg
  • Vitamín A 498.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve oloupeme česnek a šalotku. Chilli papričky zbavíme semínek a nahrubo nakrájíme. Vše naskládáme na pruh alobalu, zabalíme a vložíme na 10 minut na mřížku rozpáleného grilu. Poté odložíme stranou a necháme vychladnout.

  • 2

    Balíček rozbalíme, obsah přesypeme do hmoždíře a zpracujeme na hrubší pastu. Můžeme také rozsekat v mixéru. Přidáme limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, na prstýnky pokrájené listy karfových limet a důkladně promícháme.

  • 3

    Směs lžičkou přemístíme dovnitř ryb a potřeme také kůži. Pstruhy poté grilujeme cca 5 minut po každé straně. Hotové přemístíme na servírovací podnos, dozdobíme česnekovou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu