Masové kuličky po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 60 g Strouhanka
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 139.1 mg
  • Draslík 1455.7 mg
  • Vláknina 8618.2 mg
  • Vitamín A 8618.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme, omyté žampiony rozkrájíme na plátky, česnek oloupeme a prolisujem, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme.

  • 2

    Do misky vložíme mleté hovězí maso, strouhanku, nastrouhaný sýr, oregano, část česneku a vše zalijeme rozšlehanými vejci. Směs promícháme, dochutíme solí a pepřem, vytvoříme 12 stejných kuliček.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky na něm za stálého obracení opékáme přibližně 10 minut, až mají zlatavou barvu. Pak je z pánve vyjmeme a odložíme.

  • 4

    Do oleje v pánvi vsypeme nakrájenou papriku, cibuli a zbytek prolisovaného česneku, za stálého míchání opékáme přibližně 3 minuty. Potom přidáme žampiony a směs smažíme další přibližně 4 minuty. Přimícháme rajčatový protlak, do omáčky vložíme opečené masové kuličky, stále mícháme a přivedeme do mírného varu. Vaříme ještě 8 - 10 minut a následně podáváme, nejlépe s těstovinami.

Komentáře k receptu