Smažený pstruh s tamarindovou příchutí a pikantní chilli omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tamarind
  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 7 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 1225.4 mg
  • Vláknina 3166 mg
  • Vitamín A 3166 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy očistíme, po obou stranách nařízneme čtyřmi zářezy a rozložíme je na tác. Vnitřky ryb naplníme částí na plátky nakrájené jarní cibulky a zastříkneme sójovou omáčkou. Potřeme i povrch ryb a posypeme je zbylou cibulkou.

  • 2

    Připravíme si omáčku. Tamarindovou dužinu vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou. Vidličkou rozmačkáme, přemístíme do mixéru, přidáme nahrubo pokrájenou šalotku, nasekanou chilli papričku bez semínek, nastrouhaný zázvor, cukr a rybí omáčku. Zpracujeme na hrubší kaši a vyškrábneme do misky.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a ryby v něm smažíme cca 5 min po každé straně. Kůže musí být křupavá a maso měkké a bílé. Hotové pstruhy rozdělíme na talíře, přelijeme trochou omáčky, dozdobíme nakrájenou koriandrovou natí, proužky chilli papriček a podáváme se zbylou omáčkou.

Komentáře k receptu