Tofu se zelenými fazolkami a žampiony dušené na červeném kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Sýr sójový - Tofu
  • 225 g Žampiony čerstvé
  • 115 g Fazolové lusky zelené
  • 600 ml Kokosové mléko
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Limetka kafrová
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 276.9 mg
  • Vláknina 5103 mg
  • Vitamín A 5103 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do woku nebo hrnce vlijeme 1/3 kokosového mléka a povaříme, až se mléko začne srážet. Poté vmícháme kari pastu, rybí omáčku a cukr. Vložíme rozkrájené žampiony, promícháme a cca 1 minutu provaříme. Vlijeme zbytek kokosového mléka, opět přivedeme k varu a vmícháme očištěné fazolky a na kostičky nakrájené tofu. Na mírném ohni vaříme ještě 4-5 minut.

  • 2

    Na závěr přidáme natrhané lístky kafrové limety a na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek. Směs rozdělíme do misek, dozdobíme snítkami koriandrové natě a ihned podáváme.

Komentáře k receptu