Jáhly se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Jáhly - loupané proso
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 350 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1162 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 136.7 mg
  • Draslík 360.8 mg
  • Vláknina 20000 mg
  • Vitamín A 20000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 114.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na nudličky hlávkové zelí, osolíme a na másle podusíme. Podlijeme mírně vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    V osoleném mléce uvaříme jáhly, měkké smícháme se zelím a dáme na chvíli zapéct do trouby.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu