Placičky z hovězího masa s jogurtovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 150 ml Jogurt nízkotučný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Okurky
  • 4 ks Bageta
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 972 kcal
  • Sacharidy 150 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1789 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 149 g
  • Cholesterol 141.1 mg
  • Draslík 976.9 mg
  • Vláknina 14768.2 mg
  • Vitamín A 14768.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme dresink. V misce velmi důkladně promícháme bílý jogurt, koriandr, kmín a chilli koření. Misku přikryjeme a dáme do chladna.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme, vejce rozšleháme.

  • 3

    Do mísy dáme hovězí mleté maso, přidáme prolisovaný česnek, strouhanku, rozšlehané vejce a sojovou omáčku. Vše řádně promícháme a ze směsi vytvoříme 4 placičky.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme olej na mírnou teplotu a placičky na něm pečeme z každé strany 4 až 5 minut.

  • 5

    Sálát omyjeme a necháme okapat, omytá rajčata a okurky nakrájíme na kolečka.

  • 6

    Bagety rozpůlíme, na spodní část dáme list omytého a okapaného salátu, kolečka rajčat a okurky. Na ně pak položíme upečenou placičku a zakápneme lžící dresinku. Zakryjeme horní části bagety a podáváme.

Komentáře k receptu