Řízky z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1005 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 236.2 mg
 - Vláknina 740 mg
 - Vitamín A 740 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Libové hovězí a libové vepřové maso umeleme na masovém strojku, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme trochu vody a vymícháme mazlavé těsto. Z těsta vytvarujeme dva menší řízky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme řízky a restujeme z obou stran do zlatova. Z každé strany opékáme přibližně čtyřih minuty.
 - 
                                3
Řízečky upravíme na talíře a teplé podáváme.