Mořské ryby se šunkou a paprikou
Suroviny
- 800 g Mořská štika - filety
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 4 stroužek Česnek
- 4 plátek Šunka parmská
- 1 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 691.2 mg
- Vláknina 3070.8 mg
- Vitamín A 3070.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme pokrájené papriky a česnek, přilijeme 2 lžíce vody, podle chuti tymián, pepř a sůl, za občasného míchání směs dusíme přibližně 20 minut, dokud papriky nejsou měkké.
-
3
Rybí maso nakrájíme na plátky, ty podle chuti osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do plátku parmské šunky, upevníme párátkem. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej, porce masa smažíme z každé strany přibližně 5 minut, dokud nejsou propečené a nemají zlatavou barvu. Pakje zakryjeme a dáme stranou.
-
4
Do pánve s již měkkou paprikou přidáme balsamicový ocet a 5 minut prohříváme. Z masových kousků odstraníme párátka a nakrájíme je na silnější plátky. Podáváme s dušenou paprikou.