Grilované houbové špízy s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Žampiony čerstvé
  • 6 ks Koriandr celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 5098.9 mg
  • Vláknina 27857.2 mg
  • Vitamín A 27857.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 361.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dřevěné špízové jehly vložíme cca 30 minut před použitím do studené vody.

  • 2

    Na namáčecí omáčku rozehřejeme v kastrůlku rýžový ocet, přisypeme cukr a sůl, za stálého míchání necháme rozpustit. Přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek, přelijeme do servírovací misky a uchováme teplé.

  • 3

    Klobouky žampionů překrojíme na poloviny a na každou jehlu napíchneme tři. Rozložíme na talíř a urovnáme vedle sebe. Česnek a koriandrové kořeny rozemeleme v mlýnku, vyškrábneme do misky a promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a opepříme. Směsí potřeme houby a necháme marinovat cca 15 minut.

  • 4

    Poté na rozpáleném grilu opečeme cca 2-3 minuty po každé straně a ihned podáváme s namáčecí omáčkou.

Komentáře k receptu