Nakládané okurky na arabský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 510 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 60 g Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Ocet kvasný lihový
  • 5 kg Okurky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 15 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 136.2 mg
  • Vláknina 1403.2 mg
  • Vitamín A 1403.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté okurky podélně nařízneme, vetřeme do nich sůl a necháme je 8 hodin odležet.

  • 2

    Po odležení přivedeme do varu ocet a horký jej na okurky nalijeme, zalité necháme 10 minut chladnout. Pak okurky z octa vyjmeme, dáme do skleněné nádoby s uzavíratelným víkem, zalijeme horkou osolenou a opepřenou vodou tak, aby byly zcela ponořené, dobře uzavřeme a necháme pomalu chladit.

Komentáře k receptu