Dušený hrášek s houbami a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Rýže loupaná
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Hrášek mražený
  • 220 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 99.2 mg
  • Vláknina 2024.5 mg
  • Vitamín A 2024.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.

  • 3

    V mezičase zpěníme na másle cibuli, přidáme žampiony a podusíme. K poloměkkým houbám přimícháme hrášek, sůl, pepř a dusíme doměkka. S udušeným hráškem smícháme udušenou rýži a podáváme.

Komentáře k receptu