Černý kořen smažený v těstíčku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 33 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 153.2 mg
- Draslík 849.3 mg
- Vláknina 16160 mg
- Vitamín A 16160 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do mísy namícháme vodu s octem, moukou a solí, vkládáme oloupaný černý kořen, aby neztmavl. V širším kastrolu vaříme vodu, do které vložíme oloupaný kořen, na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté slijeme, necháme okapat a vychladnout. 
- 
                                2V míse rozšleháme v mléku vejce, přimícháme mouku, sůl a olej. Vypracujeme hladké těstíčko, kořen namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        