Šunkové flíčky zapečené

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Vejce slepičí
  • 1 g Muškátový květ
  • 1000 g Vepřový bok uzený
  • 40 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Tuk
  • 50 g Strouhanka
  • 750 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 500 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 3015 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 150.9 mg
  • Draslík 404.8 mg
  • Vláknina 333.4 mg
  • Vitamín A 333.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový uzený bůček opláchneme, uvaříme doměkka a zcela vykostíme, včetně chrupavek. Nakrájíme jej na malé kostičky nebo plátky.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a propláchneme studenou vodou. Mírně je osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, 2/3 dávky rozpuštěného tuku a 1/3 dávky mléka. Směs dobře promícháme, vložíme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v troubě zapečeme.

  • 3

    Potom flíčky zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme do zlatavé barvy.

Komentáře k receptu