Divoký králík dušený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 976.9 mg
  • Vláknina 4229.7 mg
  • Vitamín A 4229.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka rozdělíme na menší porce, osolíme opepříme a opečeme na polovině másla, po obou stranách. Přidáme na drobno pokrájenou

  • 2

    zeleninu, cibuli, chvíli dusíme a pak podlijeme vývarem, přidáme koření a rajský protlak.

  • 3

    Ze zbylého másla a mouky uděláme jíšku a omáčku zahustíme, potom přecedíme. Pokrm můžeme přichutit citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu