Divoká kachna s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Celer bulvový
  • 20 g Mrkev kořen
  • 20 g Petržel kořen
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Kachna domácí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.1 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 96.6 mg
  • Vláknina 1746.5 mg
  • Vitamín A 1746.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu vykucháme a odstraníme všechen tuk.

  • 2

    Cibuli a zeleninu pokrájíme a zpěníme na másle vložíme osolenou kachnu a opečeme, přidáme koření podlijeme a pečeme v troubě, podléváme vínem.

  • 3

    Když kachna změkne, rozstřihneme jí a šťávu zahustíme jíškou, krátce povaříme.

Komentáře k receptu