Provensálské vepřové s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1.4 dl Víno červené
  • 0.6 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • 0.1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 polévková lžíce Olivy zelené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 1326.3 mg
  • Vláknina 6564.8 mg
  • Vitamín A 6564.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.

  • 2

    Očistíme a omyjeme hříbky a pokrájíme je na silnější plátky. Očištěnou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Nakládané černé i zelené olivy scedíme. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou a nakrájíme na kostičky. Omyjeme snítku libečku, petrželky a čerstvé majoránky. Bylinky svážeme.

  • 3

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, maso orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme přibližně 1.5 minuty z každé strany, poté osolíme, opepříme, přidáme cibuli s česnekem, houby, papriku, bobkový list, svázané bylinky a promícháme. Smažíme vše za stálého míchání přibližně 3-5 minut, přimícháme rajčata a olivy. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 90 minut.

  • 4

    V hrnečku s 0.6 dl vody rozmícháme 0.5 lžíce Maizeny. Když je maso měkké, připravený škrob za stálého míchání přilijeme k masu a vaříme asi 0.5-1 minutu do zhoustnutí. Podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem.

Komentáře k receptu