Srnčí guláš na jalovci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Cibule
  • 360 g Chléb konzumní
  • 250 g Slanina vepřová
  • 4 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 23 g Česnek
  • 25 g Sádlo škvařené
  • 35 g Strouhanka
  • 20 g Jalovec
  • 15 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Podravka
  • 900 g Srnčí maso
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 107.4 mg
  • Draslík 926.4 mg
  • Vláknina 8044.3 mg
  • Vitamín A 8044.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, srnčí maso odblaníme, rozkrájíme na větší kostky, slaninu krájíme na kostičky, feferonku bez jadérek nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, polovinu jalovce nadrtíme, polovinu necháme vcelku.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme kostičky slaniny, trochu osmažíme, přidáme pokrájenou cibuli, maso, zasypeme mletou paprikou a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř vydusí, podlijeme horkou vodou, přidáme hovězí polévkovou kostku, Podravku, kmín, feferonku, česnek, drcený i celý jalovec a dusíme asi 50 minut. Nyní zahustíme guláš strouhankou, dobře rozmícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a dodusíme. Před podáváním vyndáme kuličky jalovce, rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu