Thajské sladko-pálivé nudle se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Nudle rýžové
  • 125 g Bambusové výhonky
  • 90 g Ředkev bílá
  • 125 g Sójové výhonky
  • 600 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Zázvor celý
  • 0.5 ks Limetka
  • 1 hrst Koriandr celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Omáčka švestková
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1479.2 mg
  • Vláknina 37200.5 mg
  • Vitamín A 37200.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 215.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle vložíme do hrnce s vroucí vodou a uvaříme dle návodu. Scedíme a odložíme. Mezitím ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm za stálého míchání cca 2-3 minuty osmahneme dozlatova rozdrcený česnek a na nudličky nakrájený zázvor. Přidáme na nudličky pokrájené bambusové výhonky, rozehřejeme na maximum a smažíme cca 5 minut. V průběhu stále mícháme. Vložíme na nudličky nakrájenou mrkev, sójové klíčky a nahrubo nakrouhané zelí a smažíme cca 5 minut za stálého míchání, dokud zelenina nezačne hnědnout.

  • 2

    Vmícháme rybí omáčku, švestkovou omáčku, sezamový olej, šťávu vymačkanou z limety, cukr, na tenké nudličky pokrájenou ředkev a nadrobno nasekanou koriandrovou nať a důkladně promícháme.

  • 3

    Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu