Rigatoni s cuketou a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 350 g Ricotta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Cuketa
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 688.6 mg
  • Vláknina 11313.8 mg
  • Vitamín A 11313.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rigatoni uvaříme v dostatečném množstsví osolené vody dle návodu na obalu.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, vložíme omyté a očištěné cukety, které zhruba 2 minuty blanšírujeme. Poté je vyjmeme, opláchneme studenou vodou. Nakrájíme na plátky o šířce přibližně 1 cm. Bazalku opláchneme, očistíme, otrháme lístky a pokrájíme je na proužky. Oloupeme česnek, rozkrájíme ho nadrobno.

  • 3

    Na pánev nalijeme olej, rozpálíme ho, vložíme plátky cukety, které z obou stran osmažíme. K cuketám přidáme česnek, promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Promícháme je s cuketou, bazalkou a ricottou. Vše dochutíme solí a pepřem, upravíme na talíře a podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu