Srnčí guláš s hráškem a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 250 g Cibule
  • 200 g Hrášek s karotkou mražené
  • 40 g Chléb konzumní
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín celý
  • 3 g Majoránka
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 4 g Paprika mletá pálivá
  • 900 g Srnčí maso
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 760 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 1214.8 mg
  • Vláknina 12836.3 mg
  • Vitamín A 12836.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražený hrášek s mrkví necháme částečně rozmrazit, žampiony nakrájíme na plátky, srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na drobné kostičky, česnek prolisujeme, kůrku ze staršího chleba nastrouháme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přidáme maso a zprudka osmahneme, zmírníme oheň, přisypeme cibuli, osmažíme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou, přihodíme hovězí polévkovou kostku a vaříme téměř do měkka. Mezitím vedle v pánvi roztavíme druhou polovinu sádla, přidáme žampiony, hrášek s mrkví a osmažíme. Zasypeme chlebovou strouhankou, promícháme a obsah pánve přidáme do guláše. Ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, a dodusíme.

  • 3

    Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu