Mandlové mléko s růžovou vodou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Mandle
  • 15 ks Růže - okvětní plátky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 178.9 mg
  • Vláknina 6120 mg
  • Vitamín A 6120 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme růžovou vodu. 15 lístků červené růže necháme vařit 10 minut s 0,2 litry vody, pak necháme 2 hodiny louhovat a nakonec přecedíme.

  • 2

    Mandle spaříme, oloupeme a necháme vychladnout, pak nastrouháme a na pánvi bez oleje opražíme do světle hnědé barvy. Potom je zvolna vaříme 10 minut ve vodě a po uvaření necháme dvě hodiny v klidu. Po dvou hodinách je přecedíme přes jemné síto, důkladně vymačkáme a drť vyhodíme.

  • 3

    V mandlovém mléku necháme rozpustit med, přidáme růžovou vodu a sůl. Mléko přelijeme do sklenic a necháme dobře vychladit.

Komentáře k receptu