Letní kompot
Suroviny
- 250 g Jahody zahradní
 - 250 g Maliny
 - 50 g Cukr krupice
 - 100 g Rybíz černý
 - 100 g Rybíz červený
 - 225 g Řecký jogurt
 - 85 ml Víno portské
 - 1 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Kardamom
 - 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 8.4 mg
 - Draslík 380.2 mg
 - Vláknina 13306.5 mg
 - Vitamín A 13306.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 112.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme jogurt, med a vyškrábeme dřeň z vanilkového lusku. Promícháme, zakryjeme a dáme do lednice.
 - 
                                2
Do rendlíku dáme černý a červený rybíz, maliny a jahody, přidáme portské víno, cukr, pomerančovou kůru i šťávu a mletý kardamom. Zahříváme 8 minut, dokud není ovoce měkké. Poté necháme vychladnout 15 minut.
 - 
                                3
Teplý kompot podáváme s lžící vanilkového jogurtu.