Thajská kokosová zmrzlina s citronelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 475 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Cukr krupice
  • 120 ml Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Vanilka mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Citronová tráva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 748 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 376 mg
  • Draslík 982 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stonky citronové trávy podélně rozkrojíme na poloviny a válečkem je rozmačkáme, aby se uvolnila jejich chuť.

  • 2

    Smetanu a kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme citronovou trávu a za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Scedíme do ohnivzdorné misky a vložíme do vodní lázně.

  • 3

    Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr a vanilku a ponorným hnětačem vyšleháme lehkou, nadýchanou směs. Tu vmícháme do mléka a za stálého šlehání necháme ztuhnout. Odstavíme a po vychladnutí krém vložíme na 3-4 hodiny do lednice.

  • 4

    Poté směs přemístíme do plastové nádoby nebo vaničky a na min. 4 hodiny odložíme do mrazáku. Během této doby asi 4x roztlučeme vidličkou.

  • 5

    Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku vždy cca 30 minut před servírováním, aby částečně změkla.

Komentáře k receptu