Salát z kořenové zeleniny s pekanovými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr kozí
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Červená řepa
  • 100 g Ořechy pekanové
  • 200 g Karotka
  • 120 g Roketa
  • 10 ml Med včelí
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Voda pitná
  • 750 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 622.9 mg
  • Vláknina 12857.5 mg
  • Vitamín A 12857.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou řepu dáme do studené vody, přivedeme k varu a zakryté vaříme 30 minut, než řepa změkne, na posledních 5 minut vaření přidáme karotku. Hotovou zeleninu vyjmeme děrovanou naběračkou, mrkev podélně rozkrojíme, řepu rozpůlíme, nakrájíme na plátky a napícháme na špízové jehly. Také cibuli nakrájíme na silné plátky a napícháme na jehly, všechnu zeleninu potřeme olejem a grilujeme 6-10 minut podle velikosti, průběžně otáčíme. Grilovanou zeleninu vložíme do mísy, přidáme roketu a nasekané pekanové ořechy, jemně promícháme.

  • 2

    Na dresink s kozím sýrem vložíme do mixéru kozí sýr, ocet, med, olej, horkou vodu, sůl a pepř a rozmixujeme dohladka. Dresinkem zalijeme těsně před podáváním.

Komentáře k receptu