Koláčky s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 400 g Listové těsto
  • 230 g Hříbky čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 4.8 dl Víno červené
  • 4.8 dl Hovězí vývar základní
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 164.2 mg
  • Draslík 1059.1 mg
  • Vláknina 5237 mg
  • Vitamín A 5237 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přední hovězí maso zbavíme tuku a blanek, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.

  • 2

    Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a drobně posekáme. Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a krájíme na kostičky.

  • 3

    Ve větším hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a za stálého míchání restujeme z každé strany po 2 minutách do zlatova. Poté maso poprášíme moukou, promícháme, přimícháme rajčata s rajským protlakem, vše ochutíme solí, pepřem a smažíme asi 2 - 3 minuty. Přilijeme vývar, víno a pod poklicí dusíme minimálně 1 hodinu. Maso občas promícháme a bez poklice vaříme do měkka dalších 30 - 40 minut. Omáčka by měla být hustá.

  • 4

    Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na placku o síle přibližně 4 mm.

  • 5

    Vezmeme 6 žáruvzdorných misek. Obrácenou miskou naznačíme v listovém těstu 6 koleček, ale vykrojíme je o 2 cm větší. Maso rozdělíme do misek, okraje (2 cm) těsta potřeme vodou a misky zakryjeme. Okraje těsta přilepíme zvenku na misky. Uprostřed každého koláčku utvoříme ostrým nožem malý křížek, zapíchneme do něj snítku tymiánu. Povrch koláčků potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  • 6

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova.

Komentáře k receptu