Jelení guláš s jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Jelení maso
  • 300 g Jehněčí maso
  • 250 g Cibule
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 60 g Zelí kysané
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 8 g Sůl
  • 3 g Kmín celý
  • 600 g Brambory vařené
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1354 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 155.3 mg
  • Draslík 997.1 mg
  • Vláknina 8395 mg
  • Vitamín A 8395 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 481 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení a jehněčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.

  • 2

    V hrnci na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme kostky masa, osolíme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, zelí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme.

  • 3

    Guláš podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu