Filé ve šťovíku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 587 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 157 mg
 - Draslík 828.2 mg
 - Vláknina 331 mg
 - Vitamín A 331 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé z kambaly omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Šťovík umyjeme, stonky odštípneme a lístky nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Oloupeme a nasekáme šalotku.
 - 
                                3
Máslo rozehřejeme v pánvi a osmahneme šalotku. Přidáme tři čtvrtiny štovíkových nudliček a podusíme 3 minuty. Přilijeme rybí vývar a bílé víno. Necháme povařit a stáhneme plamen. Do horkého vývaru vložíme rybí filé a necháme 1 minutu prohřát. Vyndáme a odložíme do tepla.
 - 
                                4
Vývar necháme provařit, přidáme šlehačku a necháme odpařit, dokud nevznikne omáčka. Osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Štovíkovou omáčkou přelijeme rybu a posypeme zbytkem šťovíkových nudliček.