Chléb mléčný - velký bochník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 40.4 mg
  • Draslík 17 mg
  • Vláknina 403.5 mg
  • Vitamín A 403.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 4

    Krátce před zahájením cyklu "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu