Kuličky z jehněčího s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 39 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 450 g Jehněčí krkovice
  • 40 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 2 g Skořice mletá
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Hřebíček mletý
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 2 g Sůl
  • 40 g Máta
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 500 ml Řecký jogurt
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 86.1 mg
  • Draslík 714.8 mg
  • Vláknina 10884.1 mg
  • Vitamín A 10884.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Z chleba okrájíme kůrku, na 5 minut namočíme do vody a po změknutí hned vymačkáme. Dáme do mísy přidáme najemno mleté jehněčí, najemno nastrouhanou cibuli, stroužek prolisovaného česneku, nadrobno nasekaná sušená rajčata, nadrobno nasekané lístky čerstvé rozmarýny, lžíci oleje, a čtyři druhy mletého koření - špetku pepře, hřebíčku, muškátového oříšku a skořice. Ještě vše dosolíme.

  • 2

    Směs vyválíme do kuliček a aby se nelepily namáčíme si ruce ve studené vodě.

  • 3

    Připravené kuličky naskládáme do olejem vymaštěného pekáčku a pečeme v troubě. Po osmi minutách kuličky obrátíme, aby se dobře propekly a ještě je asi 8 minut pečeme doměkka.

  • 4

    Servírujeme na talíř na připravené nudle, rýži, či brambory a teplé hned podáváme.

Komentáře k receptu