Ryba v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 863 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 389 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 276 mg
 - Draslík 68.6 mg
 - Vláknina 2889 mg
 - Vitamín A 2889 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 180 stupňů předehřejeme troubu. Bazalku omyjeme a nakrájíme na proužky. Do misky dáme bazalku, přidáme rozetřený česnek a máslo. Promícháme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Studenou vodou opláchneme očištěné a vykuchané makrely a pokapeme je zevnitř i zvenčí citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Do břišních dutin rozdělíme bazalkové máslo. Dvě makrely zabalíme společně do alobalu a pečeme v troubě 30 minut.
 - 
                                3
Poté makrely vyndáme z alobalu, odstraníme hlavy, kůži a opatrně vykostíme.
 - 
                                4
Rozložíme na talíře a pokapeme šťávou, která v alobalu zůstala.
 - 
                                5
Ihned podáváme.