Špaldový chléb se slunečnicovými semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Mouka pšeničná hladká
  • 225 g Mouka špaldová
  • 75 g Semínka slunečnicová loupaná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 2.2 mg
  • Draslík 39.1 mg
  • Vláknina 90 mg
  • Vitamín A 90 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, pak přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky a zapneme. Pět minut před koncem hnětení - některé přístoje nás na to upozorní - přidáme slunečnicová semínka.

  • 4

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu