Chléb z těsta s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Vločky ovesné
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 10.2 mg
  • Vláknina 5358.7 mg
  • Vitamín A 5358.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko a vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku smícháme s ovesnými vločkami a přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení můžeme povrch potřít trochou mléka a posypat ovesnými vločkami.

  • 4

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu