Pikantní kukuřičný chléb s chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Mouka kukuřičná
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Jogurt bílý
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 132.4 mg
  • Vláknina 1504.3 mg
  • Vitamín A 1504.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapii omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na velmi malé kousky. Stejně najemno nakrájíme i chilli papričku.

  • 2

    V míse smícháme oba druhy mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V druhé míse ušleháme vejce, mléko a jogurt.

  • 3

    V míse s moukou uděláme uprostřed důlek a do něj nalijeme jogurtovou směs. Potom přidáme nakrájenou kapii, chilli papričku a rozpuštěné máslo, mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí v těsto.

  • 4

    Těsto dáme do pečicí nádoby z domácí pekárny a nádobu vložíme do přístroje. Nastavíme základní program pečení, čas 50 minut a zapneme. Propečení chleba kontrolujeme dřevěnou špejlí, kterou do něj zapíchneme. Pokud zůstane po vytažení čistá a suchá, je chléb upečený, bude-li na ní po vytažení těsto, pak pokračujeme v pečení.

  • 5

    Když je chlénb upečený, vypneme přístroj a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb z ní opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu