Telecí řízky saltimbocca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 220 g Mozzarella
  • 150 ml Víno bílé
  • 4 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 plátek Prosciutto sušené
  • 4 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 5 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 154.2 mg
  • Draslík 570.5 mg
  • Vláknina 3624 mg
  • Vitamín A 3624 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z telecí kýty ukrojíme 4 řízky, které natenko naklepeme a lehce posolíme. Ze sýru mozzarella ukrojíme 8 plátků a potom nahrubo posekáme 2 lžičky šalvějových lístků.

  • 2

    Do pánve s rozehřátým máslem vložíme řízky, zprudka je dohněda osmahneme a hned vyjmeme. Na každý řízek položíme 2 plátky mozarelly, 2 plátky šunky prosciutto a 2 šalvějové lístky. Obložené řízky v rozpáleném grilu asi 2 minuty opékáme, až se sýr začne roztékat.

  • 3

    Do pánve, kde se řízky opékaly, dáme na 1 minutu smažit posekanou šalvěj, přilijeme kuřecí vývar s bílým vínem, přidáme špetku soli a omáčku necháme lehce vysmahnout.

  • 4

    Řízky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu