Pečené mladé kuře s bramborami a rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 1435.5 mg
  • Vláknina 11325.2 mg
  • Vitamín A 11325.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře o váze 1000 – 1200 g rozčtvrtíme, odsekneme páteř a jednotlivé porce zploštíme. Dále narhubo posekáme 4 lžíce rozmarýnu a se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku.

  • 2

    3 lžíce extra panenského olivového oleje smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy, 1 lžící posekaného rozmarýnu, utřeným česnekem a špetkou pepře. Vše důkladně promícháme, porce kuřete vložíme do mísy, přelijeme marinádou, přikryjeme a necháme 3-4 hodiny v chladničce uležet.

  • 3

    Marinované porce ještě mírně posolíme a na mřížce pečeme 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, maso každých 15 minut obracíme.

  • 4

    Oloupeme 800 g brambor, nakrájíme je na velké kostky a dáme vařit do osolené vody. Uvařené brambory opatrně promícháme s jednou lžící extra panenského olivového oleje.

  • 5

    Pečené kuře servírujeme s vařenými bramborami sypanými sekaným rozmarýnem.

Komentáře k receptu