Brambory na horalský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 129 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 4 mg
 - Draslík 826.8 mg
 - Vláknina 10033.1 mg
 - Vitamín A 10033.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme a rozprostřeme na pánev, v níž jsme rozpustili máslo se sádlem. Brambory osolíme, opepříme hrubě mletým pepřem a přitiskneme, aby vznikla kompaktní placka. Smažíme po obou stranách dozlatova.