Chlebový závitek plněný cibulovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 72.3 mg
  • Vláknina 3074.7 mg
  • Vitamín A 3074.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Šalvěj jemně nasekáme, vejce rozšleháme v misce.

  • 2

    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Pánev odstavíme z ohně a přimícháme šalvěj.

  • 3

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.

  • 4

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 5

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

  • 6

    Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 35 x 20 cm, potřeme ji cibulovou směsí, z kratší strany ji zarolujeme, vložíme do formy a přikrytou necháme na teplém místě kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. Vykynutou potřeme rozšlehaným vejcem a

  • 7

    pečeme přibližně 40 až 45 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů Celsia, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.

Komentáře k receptu