Špagety s pikantní mušlovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 650 g Mušle v nálevu
  • 410 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Chilli paprička
  • 2 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1475 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 60.7 mg
  • Draslík 722.5 mg
  • Vláknina 5185.5 mg
  • Vitamín A 5185.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na tenké plátky nakrájíme 4 stroužky česneku, nadrobno nasekáme 4 červené chilli papričky, konzervovaná rajčata vyjmeme z konzervy, okapaná nadrobno pokrájíme. Pak rozsekáme 3 lžíce petrželové natě, vymačkáme šťávu ze 2 citronů a do cedníku vysypeme mušle z konzervy. Část nálevu z mušlí odložíme pro pozdější použití.

  • 2

    V osolené vodě se lžící oleje uvaříme špagety „al dente“. Uvařené propláchneme, dáme okapat a uchováme v teple.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje, snížíme příkon tepla a smažíme česnek, až začne zlátnout. Potom přidáme rajčata s chilli papričkami, smažíme ještě několik minut. Do osmažené směsi vsypeme mušle, polovinu posekané petrželky, zbytek oleje, citronovou šťávu, špagety a část nálevu z mušlí. Osolíme, opepříme, promícháme a 5 minut necháme dobře prohřát.

  • 4

    Servírujeme posypané zbytkem sekané petrželky.

Komentáře k receptu