Lasagne s jehněčím masem a mozzarellou
Suroviny
- 200 g Sýr Parmezán
 - 900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Jehněčí maso mleté
 - 200 g Mozzarella
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 500 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Šalvěj sušená
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 500 plátek Lasagne
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.17 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.09 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1291 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 141 g
 - Sodík 1401 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 122.8 mg
 - Draslík 962.1 mg
 - Vláknina 9213.3 mg
 - Vitamín A 9213.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K mrkvi přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K opečenému masu přidáme šalvěj a loupaná rajčata, dochutíme solí a pepřem. Odstavíme z plotny.
 - 
                                2
Na jiné pánvi připravíme z másla a mouky jíšku, podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Jíšku necháme zhoustnout, vmícháme mléko a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).
 - 
                                3
Omyjeme rajčata, vykrojíme zelené okolí slupek, rozkrojíme je napůl a rajčata nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Zapékací formu vymažeme olejem a vyložíme ji střídavě vrstvami omáčky, nevařenými plátky lasagní, mletým masem a nastrouhaným parmezánem. Vše přelijeme omáčkou, poklademe plátky rajčat a mozzarelly. Mísu vložíme na 40 minut do trouby a lasagne dozlatova zapečeme. Hotové těstoviny vyjemem z trouby, naporcujeme na talíře a podáváme.