Ptáček španělák
Suroviny
- 200 g Cibule
- 25 g Hořčice
- 50 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Okurky nakládané
- 80 g Slanina vepřová
- 600 g Hovězí maso zadní
- 100 g Uzené maso vařené
- 450 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1252 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 176.9 mg
- Draslík 218.2 mg
- Vláknina 3250 mg
- Vitamín A 3250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozklepeme plátky hovězího zadního masa, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na jednotlivé plátky dáme do středu kousky sterilovaných okurek, špeku, vejce, uzeninu a cibuli. Maso zabalíme do roládek, zajistíme párátky a vložíme do ohnivzdorné nádoby.
-
2
V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia 15 minut.
-
3
Zbylou cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř, hovězí vývar a nálev z okurek. Touto omáčkou zalijeme ptáčky a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
4
Ptáčky vyndáme, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, přecedíme a vrátíme ptáčky.
-
5
Podáváme teplé.