Ovocný chlebíček s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Datle
  • 125 g Fíky sušené
  • 125 g Hrozinky
  • 125 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Med včelí
  • 125 g Meruňky sušené
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Ořechy lískové
  • 125 g Ořechy vlašské
  • 125 g Švestky sušené
  • 125 g Rozinky tmavé
  • 100 ml Rum
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1273 kcal
  • Sacharidy 155 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 193.6 mg
  • Draslík 1342.3 mg
  • Vláknina 33888 mg
  • Vitamín A 33888 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené ovoce nadrobno nakrájíme a přelijeme rumem.

  • 2

    Med vlijeme do rendlíku, zahřejeme, rozmícháme s máslem a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Přisypeme ořechy, připravené ovoce, sůl a mouku smíchanou s kypřicím práškem.

  • 3

    Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme cca 120 minut.

  • 4

    Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu