Růžová paštika z kachních prsou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 180 g Jablka
- 20 g Máslo čerstvé
- 70 g Slanina vepřová
- 100 g Žampiony čerstvé
- 20 g Švestky sušené
- 350 g Kachní prsa
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Růže - okvětní plátky
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.47 polévková lžíce Husí sádlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 38 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 104.6 mg
- Draslík 604.2 mg
- Vláknina 5887.3 mg
- Vitamín A 5887.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kachní prsa (bez kůže) nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Jablka omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Jablka se švestkami dáme do misky a pokapeme je Sherry brandy. Ořechy rozkrájíme na menší kusy. Anglickou slaninu a špek nakrájíme na nudličky.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme husí sádlo, na něm rozpustíme špek, přidáme cibuli s česnekem, zpěníme ji, přidáme maso, žampióny a restujeme asi 5 minut doměkka. Celou restovanou směs pomeleme na masovém mlýnku. Dáme ji do větší mísy, přidáme petrželku, jablka, švestky, ořechy a směs promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme a znovu promícháme.
-
3
Omyjeme okvětní lístky z růží. 4 malé formičky na terinu vytřeme máslem a obložíme okvětními lístky z růží. Formičky naplníme paštikou, zakryjeme růžovými lístky a dáme do chladničky na 2-3 hodiny (musí zatuhnout). Růžovou kachní paštiku servírujeme studenou.