Dušené kuře po provensálsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 350 ml Voda pitná
  • 25 ml Ocet vinný červený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 6 ks Petržel - nať
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 658.2 mg
  • Vláknina 2830.7 mg
  • Vitamín A 2830.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme cayenským pepřem. Do břišní dutiny vložíme 3 neoloupané stroužky česneku a několik snítek petrželky.

  • 2

    Kuře vložíme do pekáče a obložíme očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou a mrkví a přidáme zbylé, oloupané stroužky česneku. Zalijeme vodou a pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.

  • 3

    Měkké kuře vyjmeme a šťávu se zeleninou dohladka rozmixujeme. Vlijeme zpět do pekáče a případně povaříme do zhoustnutí.

  • 4

    V pánvičce svaříme ocet s rajčatovým protlakem a provensálským kořením. Vmícháme do šťávy, vložíme zpět kuře, přelijeme šťávou a prohřejeme.

  • 5

    Ihned podáváme, můžeme ozdobit petrželkou.

Komentáře k receptu