Pečené vepřové kotlety na pomerančích

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr třtinový
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 80 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 763.1 mg
  • Vláknina 4919.8 mg
  • Vitamín A 4919.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Z jedné strany je posypeme polovinou cukru.

  • 2

    Kotlety urovnáme do pekáče pocukrovanou stranou dolů a poklademe kolečky pomerančů, které jsme předem oloupali a zbavili bílé slupky. Podlijeme pomerančovou šťávou, mírně osolíme, opepříme a posypeme zbylým cukrem.

  • 3

    Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a kotlety pečeme asi 35 minut za občasného potírání šťávou.

  • 4

    Upečené kotlety upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu