Přepuštěné máslo Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nahřejeme hlubokou pánev (nesmí být horká), do ní vložíme máslo. Za občasného míchání pomalu zahříváme, dokud se nevypaří všechna tekutina. Musíme dávat pozor, aby teplota nepřesáhla 110 °C, jinak máslo začne hnědnout a změní chuť. Vaříme, dokud se vznikající pěna nezačne oddělovat.

  • 2

    Pěnu sebereme a přepuštěné máslo přecedíme přes velmi jemný cedník, případně přes ubrousek.

  • 3

    Jen na dobře přepuštěném másle se dají smažit pokrmy. Zůstane-li v něm jen trochu syrovátky, ztratí trvanlivost a při následném zpracování se připaluje.

Komentáře k receptu