Kugel - pečená bramborová příloha I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Reveň (Rebarbora)
  • 30 g Cukr krupice
  • 50 g Maces - nekvašený chléb
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1.5 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 204.5 mg
  • Draslík 1155.9 mg
  • Vláknina 13144.2 mg
  • Vitamín A 13144.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu zapneme, aby se nahřála. Brambory oloupeme, umyjeme a na jemném struhadle nastrouháme do misky, kam přidáme pomletý maces, rozklepneme vejce, žloutky dáme do misky, přidáme na malé kousky nakrájenou rebarboru, podle chuti přisypeme sůl, pepř a vše dohromady promícháme. Z bílku a cukru vyšleháme tuhý sníh, zlehka ho vmícháme do těsta.

  • 2

    Pekáč dobře vymažeme olejem, na něj rozložíme připravené těsto a v předehřáté troubě pečeme tak dlouho, aby povrch byl upečený skoro do hnědé barvy a hodně křupavý.

  • 3

    Upečený kugel vyndáme z trouby, necháme odpočinout a nakrájíme na porce.

Komentáře k receptu