Fenyklo-jablkový krevetový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Fenykl obecný
  • 225 g Krevety tygří - loupané
  • 3 ml Ocet Sherry
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 59.1 mg
  • Draslík 658.5 mg
  • Vláknina 7588 mg
  • Vitamín A 7588 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve ve slané vodě uvaříme asi 10 minut krevety. Až zchladnou, vyloupeme je a dáme do mísy. K nim přidáme na tenké plátky nakrájený omytý a jader zbavený fenykl a omyté odjádřené jablko pokrájené na kostičky.

  • 2

    Vedle v menší misce připravíme zálivku z nakrájené šalotky, citronové šťávy, soli, pepře olivového oleje a semen fenyklu.

  • 3

    Zálivku i připravené krevety s fenyklem a jablkem smícháme ve větší misce a ihned studené servírujeme.

Komentáře k receptu